Mijn kijk op lesgeven

Ik vind het belangrijkst aan mijn lessen dat jij, de leerling, centraal staat.

Jij kiest dus je liedjes. Jij kiest je stijl.  Jij kiest je leerweg. En ik zal je daarin op weg helpen .

Muziek maken is zoveel meer dan een reeks nootjes achter elkaar spelen. Ik kan je leren hoe muziek in elkaar zit. Dat je oneindig veel muziek uit je hoofd of ‘op gevoel’ kunt voortbrengen. Wat muziektheorie is. Hoe je noten leest. Hoe je je techniek verbetert. Hoe je een liedje na speelt. Etc.

Maar jij staat als leerling centraal. Dus niks moet, alles mag. Jij kiest liedjes, dan kijken we samen hoe je ze het best (op jouw niveau) ten gehore kunt brengen.

 

 

 

 

 

Omdat je zelf je muziek kiest, zullen we ons vaak richten op moderne popmuziek, zo leert de ervaring. Je mag natuurlijk altijd met andere stijlen aankomen. Alles is mogelijk.

Daarnaast bied ik je ook techniekoefeningen, muziektheorie en luisteroefeningen aan. Noten leren lezen mag, maar hoeft niet. Muziek is als een verhaal. In mijn beleving komt een verhaal het best over als je het vertelt, in plaats van voor te lezen.Je zult zien dat je zonder en noot te lezen prima muziek kunt maken.

Ik hoop dat ik je snel mag begroeten in één van mijn lessen!

Wil je meer weten of een proefles afspreken? Klik dan hier!